10+1 LÉPÉS, HOGY MINDIG SIKERES LEGYEN AZ EL(Ő)ADÁSOD

For English version click on this link.

Április 30-án történt minden. Egy előre befoglalt 7 perces beszédem volt a Toastmasters klubtalálkozónkra, de a kezdés előtt 2 órával még nem volt meg a beszédem. A téma ugyan a fejemben volt már, de ennyi. Nem akartam törölni vagy elhalasztani a beszédet, ezért úgy döntöttem, futok egy kicsit, hogy kitisztítsam a fejem és összeállítsam a beszéd szerkezetét legalább gondolatban. Így is tettem. 30 perc futás és egy gyors zuhanyozás után már készen is álltam az előadásra.

Olyan témát választottam, amely közel állt hozzám és nemcsak számomra, hanem mások számára is releváns volt. Egy másik kulcsfontosságú szempont az volt, hogy online is könnyen előadható és szemléltethető legyen. Adtam egy rövid, könnyen megjegyezhető címet, és azért, hogy már az elején egyből megragadjam a közönség figyelmét, egy megfogó kezdést találtam, kis csavarással fűszerezve. Az üzenet hatékony továbbítása céljából egy személyes történetet osztottam meg, ami három konkrét példával támasztotta alá a kulcsüzenetemet és használtam vizuális eszközöket is, hogy még jobban megmaradjon minden a nézők emlékezetében. A végére egy kicsi érzelmi részt is beletettem, plusz pár kérdéssel a hallgatókat is bevontam. Az utolsó mondatommal visszahoztam a beszédem címét, mely egyúttal egy cselekvésre ösztönző üzenetként is hatot, ezzel még inkább hangsúlyozni tudtam az üzenetemet. Nagyon élveztem az egész beszédet, és minden visszajelzés nagyon pozitív volt. Ez az eset adta az ötletet ehhez a blogcikkhez.

Nem számít, hogy egy spontán beszédről vagy egy ad-hoc üzleti prezentációról van szó, a következő 10+1 lépés segít, hogy mindig sikeresen helytállj. Ha most végiggondolod őket és mindig követed ezeket a lépéseket, akkor könnyen reagálni tudsz a váratlan helyzetekre is.

1. TARTS EGY RÖVID SZÜNETET VAGY LEGALÁBB VEGYÉL EGY MÉLY LÉLEGZETET
Ha van lehetőséged, kérj egy rövid – akár csak mosdó – szünetet, hogy kitisztítsd a fejedet, rendezd a gondolataidat, megtaláld a fókuszodat, és gondold végig a célod, a struktúrád, üzenetedet és az előadásmódod. Ha nincs ennyi időd, akkor csak vegyél egy mély lélegzetet és próbáld meg azonnal megtalálni a fókuszt.

2. LÉGY TUDATÁBAN A CÉLJAIDNAK
Bármi is történik, mindig tudd, mi a célod, és beszélj annak megfelelően. Egy üzleti ötletet akarsz bemutatni, meggyőzni akarsz valakit vagy üzletet akarsz kötni? Bármi is az, légy tudatában vele és használd a hozzá illő struktúrát, hangnemet, érveket és retorikai eszközöket.

3. HATÁROZD MEG ELŐRE, MINDIG TARTSD SZEM ELŐTT ÉS HANGSÚLYOZD A KULCSÜZENETE(I)DET
Alapvető fontosságú, hogy előre meghatározd a maximum 3 kulcsüzenetedet, és egységesen, következetesen használd őket az összes kommunikációd során. Mialatt beszélsz, legalább háromszor ismételd meg őket, hiszen minél gyakrabban hallják őket, annál valószínűbb, hogy emlékezni fognak rájuk. 

4. TISZTÁZD, HOGY MIÉRT JÓ EZ MÁSOKNAK
Tisztázd a terméked / szolgáltatásod hozzáadott értékét. Először magadnak, majd az adott szituációban a potenciális vásárlódnak. Amikor prezentálsz, mindig emeld ki az USP-t (unique selling proposition = egyedi terméktulajdonság), amely túlmutat az „egyszerű” előnyökön, így meg tudod különböztetni magadat a versenytársaktól. Képzeld el magadat a potenciális ügyfél helyzetében: mit tud adni neki a termék / szolgáltatás? Milyen előnye lehet neki abból? Eszerint beszélj.

5. VÁZOLD FEL MAGADBAN A BESZÉDED SZERKEZETÉT
Mielőtt beleveted magad a prezentációba, gondold végig gyorsan, hogyan fogod felépíteni a beszédedet. Klasszikus hármas tagolással? Milyen lesz a rendezés módja: időrendi, összehasonlító, probléma-megoldás felépítésű? Mikor mész bele a részletekbe és térsz a tárgyra? A középen vagy egyből in medias res-szel indítasz? Csak gondold át gyorsan, hogy összeszedettebb és hatásosabb legyél.

6. TALÁLJ KI EGY FIGYELEMFELKELTŐ KEZDÉST
Kezdj egy provokatív állítással, egy hatásos számmal, egy érdekes ténnyel, egy személyes történettel, egy aktuális történéssel vagy egy figyelemfelkeltő általánosítással, ami kapcsolódik a témához és felkelti a másik fél figyelmét. Az emlékezetes kezdetek téged is emlékezetessé tesznek.

7. HASZNÁLD A TÖRTÉNETMESÉLÉS EREJÉT
Mesélj el egy történetet, hogy eredményesebben tudd átadni az üzenetedet. A hallgatóság könnyebben megérti és könnyebben tud kapcsolódni hozzád. Természetesen, a rendelkezésre álló időtől függően, válaszd ki a megfelelő időtartamot erre a célra. Használd csak kiindulási eszközként, vagy csomagold be az egész el(ő)adásod egy történetbe.

8. ERŐSÍTSD AZ ÜZENETEDET VIZUÁLIS ESZKÖZÖKKEL
Használj valami támogató eszközt, hogy az emberek még jobban emlékezzenek rád, az üzenetedre és a történetedre. Az alkalomtól és időtartamtól függően ez lehet egy spontán módon megmutatott videó, fénykép, rajz a flipchart-on vagy csak a névjegykártyád a beszélgetés végén. Valami, ami emlékezetessé tesz téged.

9. TEGYÉL BELE EGY KIS ÉRZELMI TÖLTETET
Hass a szívre is, ne csak az agyra. Használj egy kis érzelmi csavart, például a pitch végén, hogy meglegyen a cseresznye azon a bizonyos tortán. Ne feledd, az érzelmek ugyanolyan erősek tudnak lenni, mint az anyagiak.

10. VOND BE A MÁSIK FELET
Tegyél fel kérdéseket, például: “Volt valaha …?” vagy “Gondolj bele, mit tennél, ha …?” vagy „Mi az most az üzletben, ami…?” Adj egy kis időt a másik fél számára, hogy kapcsolódhasson hozzád és az üzenetedhez például azzal a technikával, hogy “Képzeld el, mi lenne ha …” De kérhetsz tőle visszajelzést is, a lényeg, hogy érezze a törődést és a véleményének a fontosságát. Kezdeményezz beszélgetést, alakíts ki interakciót, hogy megismerd és fenntarts az érdeklődésüket.

+1. ÉPÍTS AZ ERŐSSÉGEIDRE ÉS BÍZZ MAGADBAN
Légy tisztában az erősségeiddel és használd is ki azokat. Nem számít, hogy az a prezentációs készséged, a tárgyalási készséged, a szakértelmed, a stílusod vagy a kisugárzásod, tudd őket, alakítsd úgy a szituációt, hogy minél inkább alkalmazni tudd őket.

Milyen extra lépéseket tudsz még felsorolni? Mi a te recepted?