10 SZABÁLY, AMIT ÉRDEMES MINDEN KOMMUNIKÁCIÓBAN ALKALMAZNI

For English version click on this link.

Mindig azt szoktam mondani, hogy “a kommunikációban teljesen megtaláltam önmagamat”. Mit értek ez alatt? Hogy a munkám is és az egyik fő hobbim is a kommunikációról szól. Igen, mert hogy a márkakommunikáció mellett a nyilvános beszéd is nagyon fontos szerepet játszik az életemben. Mindkettőben értelemszerűen kommunikálnom kell, csak kicsit másképpen – vagy mégsem?!

Legyen szó bármilyen kommunikációról, a sarokkövek ugyanazok, csak más kontextusban. Azért, hogy szemléltessem ezt az állításom, összegyűjtöttem 10 pontot, 10 fontos szabályt, melyek érvényesek a nyilvános beszédre és a márkakommunikációra is. Érdemes megérteni és alkalmazni őket a kommunikáció minden területén.

 

NYILVÁNOS BESZÉD MÁRKAKOMMUNIKÁCIÓ
1. Célok
A célokat előre tisztázni
Szórakoztatás, meggyőzés, motiváció, inspiráció stb. Márkaismertség-építés, lead-generálás, értékesítés stb.
2. Kulcsüzenet(ek)
A kulcsüzenet(ek)et előzetesen meghatározni és azokat következetesen használni
A beszéd során direkt/indirekt módon legalább 3-szor hangozzon el, mondjuk ki, illetve a végén tegyük egyértelművé a kulcsüzenetünket. Minden csatornán, minden fórumon következetesen ugyanazokat az üzenetek használjuk, hogy indirekt módon ez rögzüljön a fogyasztóinkban, ügyfeleinkben.
3. Külső megjelenés
Önmagunkat és a kommunikációs üzeneteinket tükrözni, ami a célcsoport számára is vonzó, releváns
Olyan ruházat, ékszerek viselete, melyek előnyösek nekünk, és illeszkednek a beszédhez, valamint az alkalomhoz. Olyan márkaarculat kialakítása, ami a missziónkat, víziónkat, üzleti tevékenységünket tükrözi és a célcsoport számára megnyerő.
4. Csatornák és eszközök
Célcsoporthoz illeszkedő csatornákat és eszközöket választani, mert nem mindegy, melyiket milyen célra használjuk
Élőbeszéd, webinárium, esküvői tószt, szakmai konferencia prezentációs anyaggal, vizuális eszközökkel vagy anélkül stb. Facebook, Instagram LinkedIn, Snapchat, Twitter, hírlevél, podcast, blogcikk képpel, videóval, animációval, infografikával, stb.
5. Fogalmazás, szóhasználat, hangnem
Tudatában lenni annak, hogy az adott helyzet mit kíván tőlünk
Tudni kell, hogy laza, könnyed, szórakoztató vagy komoly, formális előadói hangnem, ezekhez illeszkedő szép kifejezések vagy éppen szakzsargon az elvárt. Tudni kell, hogy laza, könnyed, szórakoztató vagy komoly, formális hangnem, ezekhez illeszkedő szép kifejezések vagy éppen szakzsargon az elvárt.
6. Történetmesélés
Használni a történetmesélés erejét
Sokkal hatékonyabban átmegy az adott beszéd üzenete, sokkal jobban tud kapcsolódni a hallgatóság, ha egy jól felépített történetet mesélünk el. A célcsoportot könnyebben meg lehet fogni és az üzenetek jobban átmennek, ha egy történetben tálaljuk azokat, legyen szó videós reklámról, írásos anyagról stb.
7. Időzítés
A jó időzítési nagyon sokat számít
Mikor adjunk elő, konkrétan mikor nyissuk ki a szánkat és kezdjünk el beszélni stb. Mikor posztoljunk, mikor hirdessünk, melyik hónapban, héten, napon stb.
8. Hosszúság
Látni, mikor releváns a “kevesebb több” szabály és mikor nem
1-5 perces bemutatkozás, 15-30 perces prezentáció, 60-120 perces előadás stb. 5-15-30 másodperces videóhirdetés, 140-280 karakteres Twitter poszt, 1000+ karakteres blogbejegyzés stb.
9. Szünetek
Tudni, mikor szükséges inkább csak megállni és csendben maradni
Mikor álljunk meg, mikor tartsunk hatásszünetet stb. Mikor ne kommunikáljunk, hirdessünk, posztoljunk stb.
10. Rugalmasság, alkalmazkodás
Figyelni, észre venni, reagálni a környezetünk visszajelzéseire és igényeire
Menet közben a közönség reakcióihoz igazítani a beszédet, az előadásmódot, visszavenni, struktúrát váltani, humorral felrázni, kérdésekkel bevonni őket stb. Folyamatosan monitorozni a gazdasági viszonyokat, a piaci trendeket, a versenytársakat, reagálni a változásokra, módosítani a stratégiát, finomítani a terveket stb.

… És még hosszasan lehetne ezt tovább sorolni …

Meggyőződésem, hogy ha megértjük ezeket a fenti pontokat, és egyfajta csekklistaként, szabályokként alkalmazzuk őket, akkor legyen szó bármilyen kommunikációról, működni fognak. 

Visszatérve a személyes felvezetéshez: Anno, az utam legelején mindent ösztönből csináltam, mára azonban megtanultam, hogyan használjak mindent tudatosan. Nagyon élvezem ezt. Tényleg megtaláltam önmagamat a kommunikáció világában. Nagyon szeretem: olyan szép, kifinomult és összetett, ugyanakkor ha megértjük és tudatosan alkalmazzuk, akkor megtapasztalhatjuk, mekkora ereje van. 🙂

Ti hogy vagytok ezzel? Milyen további pontokat tudtok még a listához adni?